A Civil Napok 2023 rendezvénye Komáromban került megrendezésre november 29-30-án, és a szlovákiai magyar civil szervezetek számára egyedülálló lehetőséget teremtett a találkozásra, inspirációra és közös tervezésre. A kétnapos konferencia során érdekes előadások és beszélgetések színesítették a programot, melynek fő témája a civil szervezetek hálózatosodása volt.

Az első napot a regisztrációval kezdtük, majd a Civil Napok 2023 hivatalos megnyitójával folytattuk. A résztvevők a hálózatokról hallhattak előadást Jánoson Milán előadásába, majd Pongrácz Éva beszélt a szociális gazdaság és a társadalmi vállalkozások helyzetéről Szlovákiában. A délelőttöt egy panelbeszélgetés zárta, melyben Bolyán Róbert, Károlyi Antal és Szőke Tamás vitatták meg a hatásorientált kezdeményezések és szervezetek finanszírozásának kérdéseit.

A délután folyamán Bartal Anna Mária kutatásáról hallhattunk, mely a szlovákiai magyar fiatalok önkéntességéről szólt. Ezt követte Pöőr-Tóth Krisztina előadása a közösségi médiáról a nonprofit szervezetek életében. A napot a civil érdekképviselet témakörének megvitatása zárta.

A második nap a munkacsoportokkal kezdődött, majd az eredmények prezentációjával folytatódott. A résztvevők közösen tervezték meg a jövőbeli együttműködéseket, és a konferenciát a második nap zárása zárta.

A Civil Napok 2023 szervezői a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala, az FRDC és a Diákhálózat voltak. A konferencia lehetőséget teremtett a civil szervezetek közötti kapcsolatok erősítésére és a közös célok megfogalmazására. A résztvevők inspirálva távoztak, és új lendülettel folytatták munkájukat a civil szféra területén .

További információk: https://kerekasztal.sk/civil-napok-2023/

    Related Posts

    Meghívó: Civil Napok 2023
    This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.