Online képzés a Šamorínčan-nal együttműködve

Az értékek mentén szétszakadt közösségekben általában nehéz a konszenzuskeresés. Megszervezni és megvalósítani a dialógust egymással szembe álló csoportok között rendkívül nehéz technikailag is, de főleg a félreértések és igazságtalanság-érzetek miatt. Ennek ellenére – vagy éppen ezért – a dialógusra nagyon nagy szükség van. A Pozsony környéki falvak és városok lakói gyakran élnek ilyen megosztott közösségekben, „régi” és „új” lakókra osztva őket. Gyakoriak az ebből fakadó konfliktusok a helyi vagy városi vezetés és lakosok csoportjai között. A kurzus fő témái a depolarizáció és konszenzuskeresés olyan közösségekben, melyek nagysága és struktúrája pár év leforgása alatt nagyon megváltozott.

Időpont:2020. november 13., 9:00-15:00
Helyszín:online, ZOOM applikáció
Nyelv:szlovák
Kapacitás:min. 6, max. 15
Részvételi díj:0 EUR

Előadó: Dušan Ondrušek, PDCS

Alapítótagja és több mint 20 évig vezetője volt a PDCS (Partners for Democratic Change Szlovákia) polgári társulásnak. Pszichológiát tanult és pszichológusként is dolgozott. Képzőként, konzultánsként és szerzőként a konfliktuskezelés alternatív formáira összpontosít. Trénerként és facilitátorként a világ több mint 40 országban dolgozott már. „Tolerancia játékon keresztül”, „Értékütközések játékon keresztül”, „Olvasókönyv nonprofit szervezeteknek”, stb. könyvek és számtalan egyéb szakmai publikáció szerzője és társszerzője.

A képzést a  „Šamorínčan – informovaný a angažovaný občan, ktorého baví žiť v regióne“ , projekt keretében szervezzük, melyet az Európai Szociális Alap Effektív Önkormányzatok Operációs Program támogat.

    Related Posts

    Participatív döntéshozatal: madárijesztő vagy segítő?
    This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.