Meghívjuk Önt a „Participatív döntéshozatal: madárijesztő vagy segítő?” című online workshopra. A workshop célja, hogy feltárja a részvétel fontosságát a közhatalmi döntéshozatalban, és megvitassa, milyen lehetőségeket kínál a közigazgatásban. Participatív projektek példáinak bemutatására kerül sor, valamint teret ad a résztvevők közötti interaktív vitára és eszmecserére.

A participáció olyan folyamat, amelynek során egyének vagy csoportok aktívan hozzájárulnak konkrét kezdeményezések, projektek vagy szakpolitikák döntéshozatalához, tervezéséhez vagy végrehajtásához. Ez a folyamat magában foglalja az elköteleződést, az információmegosztást, a véleménynyilvánítást és a más érdekeltekkel való együttműködést annak érdekében, hogy konszenzus alakuljon ki, vagy egy adott kérdés vagy téma jobb megértése. A részvétel számos formát ölthet, beleértve a nyilvános gyűléseket, konzultációkat, online fórumokat, az érdekelt felek bevonását és sok mást. A részvételt a demokratikus folyamat kulcsfontosságú elemének tekintik, és a társadalom számos területén ösztönzik, beleértve a közigazgatást, a civil társadalmat és az üzleti szektort.

Időpont:2021. május 7., 9:00 – 15:00
Helyszín:online, ZOOM applikáció
Nyelv:szlovák
Kapacitás:100
Részvételi díj:0 EUR

A képzést a  „Šamorínčan – informovaný a angažovaný občan, ktorého baví žiť v regióne“ , projekt keretében szervezzük, melyet az Európai Szociális Alap Effektív Önkormányzatok Operációs Program támogat.

    Related Posts

    Depolarizáció
    This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.