Podujatie Civil Napok 2023 (Dni aktívneho občianstva 2023) sa konalo v Komárne 29-30. novembra a poskytlo maďarským mimovládnym organizáciám na Slovensku jedinečnú príležitosť na stretnutie, inšpiráciu a spoločné plánovanie. Počas dvojdňovej konferencie sa uskutočnili zaujímavé prezentácie a diskusie, ktorých hlavnou témou bolo vytváranie sietí medzi organizáciami občianskej spoločnosti.

Prvý deň sa začal registráciou a pokračoval oficiálnym otvorením Dní aktívneho občianstva 2023. Účastníci si vypočuli prezentáciu o networkingu v podaní Milána Janosova, po ktorých vystúpila Éva Pongrácz, ktorá hovorila o stave sociálnej ekonomiky a sociálneho podnikania na Slovensku. Predpoludnie uzavrela panelová diskusia, v ktorej Róbert Bolyán, Antal Károlyi a Tamás Szőke diskutovali o problematike financovania dopadových iniciatív a organizácií.

Popoludní sme si vypočuli informácie o výskume Anny Márie Bartal o dobrovoľníctve mladých ľudí na Slovensku. Nasledovala prezentácia Krisztiny Pöőr-Tóth o sociálnych médiách v živote neziskových organizácií. Deň sa skončil diskusiou o občianskej advokácii.

Druhý deň sa začal pracovnými skupinami a pokračoval prezentáciou výsledkov. Účastníci spoločne naplánovali budúcu spoluprácu a konferencia ukončila druhý deň.

Občianske dni 2023 zorganizovali Okrúhly stôl Maďarov na Slovensku a FRDC. Konferencia bola príležitosťou na posilnenie väzieb medzi organizáciami občianskej spoločnosti a na formulovanie spoločných cieľov. Účastníci odchádzali inšpirovaní a s novým elánom do ďalšej práce v oblasti občianskej spoločnosti.

Ďalšie informácie.: https://kerekasztal.sk/civil-napok-2023/

    Related Posts

    Pozvánka: Civil Napok 2023 (Dni aktívneho občianstva 2023)
    This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.